Recafa

Veistoa ja villiruokaa Ilomantsissa

Pärinä ja pöhinä täyttää Ilomantsin kylänraitin 15.–17.8.2019 kuudetta kertaa järjestettävillä Karhufestivaaleilla. Mestariveistäjät kautta Suomen kokoontuvat kilpasille. Mainetta saanut kovatasoinen tapahtuma herättää kiinnostusta myös ulkomailla.


Moottorisahoin käytävä veistokilpailu haastaa tänä vuonna osallistujat vaativan aiheen ääreen, kuvaamaan karhua liikkeessä ja vauhdissa. Teemana on GoBearGo, suomeksi pilke silmäkulmassa KouKarhuKou. Veistokilpailuun voi jo ilmoittautua kotisivulta www.karhufestivaali.fi löytyvällä lomakkeella.

Suomen luonnon antimet ovat pääosassa kolmannen kerran järjestettävillä Villiruokafestareilla 16.–17.8.2019. Tapahtuma on
ensi kertaa kaksipäiväinen. Tapahtuman uudistuksiin kuuluu se, että osa myyntipaikoista varataan lähiruokatuotteiden myyjille.
Villiruokafestarit on pop up -ravintolatapahtuma, jonne tuotteita voi tulla myymään kuka tahansa ruoanvalmistuksesta kiinnostunut. Pop up -ravintoloista löytyy sekä paikan päällä syötäviä ruoka-annoksia että mukaan ostettavia herkkuja. Myytävän tuotteen ainesosista vähintään yhden on oltava villiruokaa. Tapahtumaan voi tulla myymään myös muita villi- tai lähiruokatuotteita (esim. säilykkeitä, leivonnaisia, kuivattuja yrttejä jne.). Tapahtuman myyntipaikkojen varaus avautuu 1.3.2019.

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää tapahtuman yhteydessä suosikkiravintolaansa. Villiruokafestarit ovat osa kansainvälistä #wildwonders-hanketta, jossa on mukana kumppaneita Liettuasta, Latviasta ja Skotlannista.

www.karhufestivaali.fi