Recafa

Paahtimopäivät tulevat ensimmäistä kertaa Lappeenrantaan

Paahtimopäivät tuo kolme pienpaahtimoa Lappeenrantaan 25.5.
Lappeenrannan ensimmäiset Paahtimopäivät järjestetään Lehmus Roasteryn paahtimokahvilassa Satamatie 6 lauantaina 25.5.

Paahtimopäivät on maksuton tapahtuma, jossa pääsee tutustumaan pienkahvipaahtimoiden toimintaan. Ovet ovat avoinna yleisölle koko päivän.

Tapahtumassa on esillä kolme kahvipaahtimoa: paikallinen Lehmus Roastery, Kahiwa Coffee Roasters Lahdesta ja Inka Paahtimo Kouvolasta. Järjestämisestä vastaa kahvipalvelu Slurp.

Päivän aikana kävijät pääsevät tutustumaan kahvin paahtamiseen, maistelemaan ja vertailemaan erilaisia kahveja sekä kuulemaan paahtimoyrittäjien puheenvuoroja omasta suhteestaan kahviin. Paikalla on myös kansainvälinen vieras kertomassa ajankohtaisista kahvikuulumisista maailmalla.

Avoin tapahtuma kaikille kahvin ystäville

Tapahtuma on avoin kaikille hyvän kahvin ystäville eikä vaadi aiempaa tietämystä kahvista.

”Paahtimopäivien tarkoitus on levittää tietoa kahvista ja kulttuurista sen ympärillä. Kotimaiset pienpaahtimot paahtavat uskomattoman herkullisia ja usein yksittäiselle tilalle asti jäljitettäviä kahveja, mutta niistä on vain vähän tietoa saatavilla”, kertoo Tero Rehula, kahvipalvelu Slurpin perustajäsen.

”Meille on tärkeää pitää tapahtumat maksuttomina ja helposti lähestyttävinä”, hän jatkaa.

Yleensä Paahtimopäivillä on ollut esillä yksi paahtimo kerrallaan, mutta tällä kertaa tilat mahdollistavat kolmen paahtimon osallistumisen.

Paahtimopäiviä on järjestetty syksystä 2015 lähtien ja yksittäisiä tapahtumia on ollut jo lähes kymmenkunta. Aiemmin tapahtumat ovat suuntautuneet Helsingissä sijaitseviin pienpaahtimoihin.

”On kunnia järjestää ensimmäiset pääkaupunkiseudun ulkopuoliset Paahtimopäivät juuri Lappeenrannassa Lehmus Roasteryn tiloissa. Onhan sekä paahtimo että kahvila palkittu Suomen parhaina kategorioissaan”, Tero Rehula summaa.

Kahvikulttuuri elää murrosta

Suomessa on jo reilusti yli 30 pienpaahtimoa, jotka keskittyvät poikkeuksellisen korkealaatuisten papujen paahtamiseen. Pienpaahtimoita yhdistää pyrkimys läpinäkyvyyteen kahvien alkuperässä. Sekoituskahvien sijaan korostetaan yksittäisiä kahvitiloja ja viljelijöitä.

Kymmenen vuotta sitten pienpaahtimoita ei ollut puoliakaan nykyisestä määrästä. Tarjonnan lisääntyminen on myös nostanut kysyntää, ja nykyään valikoituja pienpaahtimokahveja saa myös ruokakaupoista.

”Pienpaahtimokahvien hankkiminen on haastavaa, vaikka tarjontaa riittää. Slurpin tehtävä on ratkaista tämä ongelma. Toimitamme yli 20 pienpaahtimon kahveja vastapaahdettuina suoraan postiluukkuun. Tavoite on tuoda palveluun mukaan myös kansainvälisten huippupaahtimoiden kahveja”, kertoo Tero Rehula Slurpilta.

Lisätietoja: Tero Rehula, Slurp, +358 40 843 2980, tero.rehula@slurp.coffee

Paahtimopäivien nettisivut: www.paahtimopaivat.fi

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/2309459849310163/

Kuva: Lehmus Roasteryn paahtomestari Jussi Tyrisevä valvoo papujen laatua.